כידוע את המפולטה נוהגים לאכול עם מריחה של דבש מעל אשר מסמלת את השפע והברכה לשנה כולה.
בצק מאוד בסיסי עם מתכון פשוט וקל שעובר טיגון ומקבל מריחה מהדבש, הופך למעדן פופולארי בקרב העדה המרוקאית שאם לא יביא איתו שפע וברכה, לפחות ישאיר טעם טוב – מתכון למופלטה מנצחת!
מופלטה מתכון – חומרים:
1/2 ק”ג קמח
1 כף שמרים
1 כף סוכר
1/2 כפית מלח
1-1.5 כוס מים
שמן לטיגון
שלבי ההכנה:
- מערבבים את הקמח, השמרים, המלח והסוכר יחד.
- ממשיכים לערבב ומוסיפים בהדרגה את המים.
- נותנים לבצק לנוח בקערה 20 דק’.
- משמנים בנדיבות את השיש. מעבירים את הבצק לשיש ויוצרים צורות עיגול בגודל כדור פינג פונג.
- לוקחים כדור ופותחים אותו על המשטח המשומן. משטחים אותו עד שהוא הופך לשכבת בצק דקה.
- מחממים מחבת על אש בינונית.
- מניחים את הבצק השטוח על המחבת ובינתיים משטחים כדור בצק נוסף.
- הופכים את הבצק שעל המחבת ומוסיפים לו שכבת בצק נוספת. בכל פעם שהופכים צד בערימה שמצטברת על המחבת, מוסיפים מופלטה חדשה, עד שמתקבלת שכבת מופלטות על המחבת.
- מורידים מהאש.
להגשה:
- מגלגלים את המופלטות בדבש או בחמאה ומגישים.
- אפשר גם ממרח שוקולד (לילדים)
בתיאבון וחג שמח קייטרינג הילולה!